سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هنوز یک میلیون از اراضی کشاورزی آذربایجانشرقی کاداستر نشدهاند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، داداش نصیری امروز در جلسه قرارگاه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی استان، اظهار کرد: تفاهم نامه منعقد شده فی مابین سازمان ثبت اسناد و املاک و وزارت جهادکشاورزی در سال 99، دو پیش زمینه اجرای ماده 54 قانون رفع موانع تولید و رفع تداخل پلاکهای ثبتی و صدور کاداستر و اسناد اراضی کشاورزی دارد.

لایه استخر

وی با اشاره به وجود تداخلات بین اراضی ملی و کشاورزی در استان، افزود: کل مساحت استان بالغ بر 4 میلیون و 582 هزار و 778 هکتار با تعداد کل 3090 روستا یا پلاک است که تداخل تعداد 1234 پلاک‌ در استان شناسایی شده و برای 991 پلاک، قرارداد رفع تداخل منعقد شده است و تاکنون تداخل 547 پلاک رفع و 444 پلاک نیز در دست اقدام است و در مجموع نیز قرار است که امسال برای 243 پلاک باقیمانده قرارداد معنعقد شود.

 

نصیری در خصوص اجرای طرح کاداستر در استان نیز گفت: کل مساحت اراضی کشاورزی استان به یک میلیون و 463 هزار و 120 هکتار می‌رسد و از مجموع پلاکهای استان برای 790 پلاک قرارداد کاداستر بسته شده و تاکنون در 291 پلاک به مساحت 480 هزار هکتار کاداستر انجام گرفته است.

 

وی افزود: برای 455 هزار و 249 هکتار اراضی نیز نقشه تهیه شده، 256 هزار و 831 هکتار توسط سازمان نقشه برداری تایید شده و 198 هزار و 418 هکتار نیز در دست تایید است.

 

نصیری با بیان این‌که هنوز یک‌ میلیون از اراضی کشاورزی استان، کاداستر نشده‌اند، ادامه داد: سازمان امور اراضی، اعتبار اجرای کاداستر در 167 هزار هکتار مساحت اراضی در سال 1401 را داده که با این روال، شش سال طول می‌کشد تا کاداستر برای تمامی اراضی کشاورزی استان اجرایی شود.

 

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: با توجه به مفاد تفاهم نامه بین وزارت کشور و جهادکشاورزی، باید استانداران و فرمانداران در بحث تامین اعتبار و تهیه تجهیزات ضروری به ما کمک کنند و در صورت تخصیص اعتبار از سوی استانداری، می‌توانیم طرح کاداستر اراضی استان را در طول سه سال به اتمام برسانیم.

 

وی در خصوص نحوه صدور اسناد اراضی کشاورزی نیز تشریح کرد: اگر زارع صاحب زمین، فوت نکرده و زنده باشد، به تعداد هر قطعه زمینی که دارد سند ششدانگ صادر می‌شود اگر صاحب زمین فوت کرده باشد، در صورت داشتن تقسیم نامه، به نسبت موجود در تقسیم نامه به اسم وراث سند صادر شده و اگر تقسیم نامه ندارند به تعداد قطعات به نسبت وراث سند مشاعی می‌دهیم.

 

نصیری افزود: اگر زارع، زمین خود را فروخته باشد، در صورت داشتن سند رسمی، سند شش دانگ به اسم خریدار صادر می‌شود و اگر قولنامه‌ای باشد براساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی، سند می‌دهیم.

 

انتهای پیام/.

منبع فارس نیوز